Més de 140 establiments hostalers de la línia de costa de Mont-roig del Camp i de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant participaran en la campanya ‘Pren nota, recicla vidre’

La col·laboració de l’hostaleria, que genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús, és clau per incrementar la taxa de reciclatge

Ecovidrio realitzarà més de 400 visites d’informació i sensibilització als professionals hostalers i instal·larà 60 contenidors nous per facilitar el reciclatge d’envasos de vidre

L’estiu és una època fonamental per incrementar el reciclatge d’envasos vidre. L’impacte del turisme i l’augment poblacional, així com l’increment del consum en el sector hostaler, comporten que al llarg d’aquest període es recicli aproximadament el 30% del dels residus d’envasos de vidre de tot l’any. A més, la col·laboració del sector hostaler és clau ja que genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús.Mont-roig del Camp i de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’han unit al Pla integral d’Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge d’envasos de vidre, per incrementar el reciclatge d’aquests residus en els establiments hostalers durant l’estiu. La campanya s’ha presentat aquest matí a l’Hospitalet de l’Infant en un acte que ha comptat amb l’assistència de Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya; Alfons Garcia, alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant; Fran Morancho, alcalde de Mont-roig del Camp; i José Fuster, director d’Operacions de Ecovidrio. També hi eren presents representants de Secomsa, que col·labora amb la campanya encarregant-se de les qüestions logístiques i de la gestió dels residus en aquests municipis.

‘Pren nota, recicla vidre’: una iniciativa per l’hostaleria sostenible
La campanya ‘Pren nota, recicla vidre’ arribarà a 142 establiments hostalers de la línia de costa de Mont-roig del Camp (concretament del nucli de Miami Platja i de la urbanització Mont-roig Badia) i de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (en concret, dels nuclis de l’Hospitalet de l’Infant i de l’Almadrava). Amb l’objectiu de mobilitzar els professionals d’aquest sector, Ecovidrio realitzarà més de 400 de visites d’informació i sensibilització durant el període estival. A més, l’entitat instal·larà un total de 31 nous contenidors, 18 a Miami Platja i Mont-roig Badia i 13 a l’Hospitalet de l’Infant i l’Almadrava. Així mateix, lliurarà 150 cubs per facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre.

Els establiments adherits a la iniciativa competiran durant l’estiu i podran seguir la seva posició en el rànquing a través del web www.tomanotareciclavidrio.es. Els locals més compromesos amb el reciclatge d’envasos de vidre i que assoleixin major puntuació, rebran com a premi una classe magistral amb un xef reconegut amb tres estrelles Michelin.

Repte d’incrementar el reciclatge

Per mobilitzar la ciutadania, Ecovidrio decorarà 24 contenidors, 15 al nucli de Miami Platja i la urbanització Mont-roig Badia i 9 a l’Hospitalet de l’Infant, amb motius estiuencs. A més, l’entitat atorgarà als municipis que superin el repte d’incrementar el reciclatge d’envasos de vidre un reconeixement.

Economia circular i lluita contra el canvi climàtic
En un moment clau davant la transposició de la Directiva europea d’envasos i residus d’envasos i l’objectiu de reciclar el 55% dels residus municipals el 2025, el reciclatge d’envasos de vidre ha aconseguit arribar a una taxa del 73% segons l’última estimació d’Ecovidrio.

El reciclatge d’envasos de vidre es consolida com un element essencial en la lluita contra la sobreexplotació dels recursos i el canvi climàtic. En aquest sentit, la col·laboració d’ajuntaments, entitats locals i administracions públiques en general serà clau per garantir la transició cap a l’economia circular.

Que Mont-roig del Camp i de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aconsegueixin incrementar el reciclatge d’envasos de vidre és important perquè, en el cas de complir les previsions, s’aconseguirà:
– Evitar les emissions de CO2 equivalents a plantar 230 arbres i preservar-los durant 100 anys.
– Evitar l’extracció de gairebé 300 tones de matèries primeres de la natura.
– Estalviar 540 MWh d’energia en la fabricació de nous envasos.