• Sorigué és l’empresa que executarà la remodelació, entre la plaça Tarragona i l’avinguda Cadis, per import de 4.495.188,93 euros
  • La segona setmana de març es convocaran assemblees informatives per als comerciants i veïnat amb l’objectiu d’explicar les afectacions dels treballs

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha adjudicat aquest matí les obres de renovació i millora dels serveis urbans i pavimentació d’un tram de l’avinguda de Barcelona de Miami Platja. De les 4 empreses presentades al procés de licitació, Sorigué ha estat l’adjudicatària, després d’haver presentat l’oferta econòmica més avantatjosa i haver obtingut una puntuació total més alta, d’acord amb el Plec de clàusules administratives.

A partir d’ara s’obre un procés de treball intern entre l’empresa i l’Ajuntament per planificar i plantejar la realització dels treballs, que tenen un termini d’execució de 8 mesos. En aquest sentit, les obres hauran d’estar acabades abans del 31 de desembre de 2018, condició indispensable per poder-les executar, doncs el projecte s’emmarca dins el Pla de Barris de La Florida. Aquesta és la data límit que ha donat la Generalitat per executar el que queda pendent d’aquest àmbit, després de rebutjar la pròrroga d’un any més. Recordem que dels 4.495.188,93 euros que costarà l’obra, la meitat estan finançats a través d’una subvenció que ha atorgat la Generalitat en el marc de la Llei 2/2004 de 4 de juny de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial.

 

Creació d’un centre urbà amb prioritat per als vianants

El tram de l’avinguda Barcelona que es remodelarà està comprès entre la plaça Tarragona i l’avinguda de Cadis. Prop d’un quilòmetre que es vol convertir en el nou centre urbà de Miami Platja, fins ara inexistent. Les raons històriques, geogràfiques, comercials i socials fan d’aquest espai el lloc idoni per potenciar-hi el centre d’aquest nucli de població.

Una de les característiques principals del nou espai és la prioritat per als vianants, millorant-ne la seva mobilitat mitjançant l’augment de les voreres i minimitzant la calçada per als vehicles. El projecte també inclou l’augment de les zones verdes, la creació d’un carril bici, papereres, bancs, fonts i jocs infantils.

 

Sessions informatives la segona setmana de març

Un cop l’empresa s’hagi coordinat amb l’Ajuntament pel que fa al desenvolupament dels treballs, està prevista una presentació pública del projecte als establiments de comerç i restauració, així com als veïns i veïnes afectats. En aquestes sessions, que estan previstes per la segona setmana de març, es donarà a conèixer el calendari de les obres, com s’executaran, les afectacions i els canals de comunicació a través dels quals la ciutadania podrà mantenir-se informada sobre el desenvolupament dels treballs i les possibles incidències.

A més del veïnat i comerç, també es convocarà als agents socials que van formar part del procés de participació que es va dur a terme entre el 2010 i 2011. Aquest procés va comptar amb tres comissions de treball formades per grups de debat que van tractar sobre el comerç, la restauració i l’impacte econòmic, l’espai social i ciutadà i l’urbanisme i la vialitat. Cal destacar que el projecte actual és una adaptació dels acords adoptats per aquestes comissions de treball, en què s’han pogut tenir en compte aspectes com les àrees de joc infantil, un carril bici o la creació de zones de càrrega i descàrrega, entre d’altres.

Finalment, i coincidint amb les festes de Sant Josep de Miami Platja, l’Ajuntament està preparant un acte simbòlic de comiat de la Nacional 340. Es tracta d’un vermut popular que tindrà el lema “Adeu nacional, hola avinguda!” i que servirà per acomiadar-se de l’artèria que va fer créixer el nucli de Miami Platja i que durant molts anys ha suposat una barrera física molt important per a la població local.

 

Attachments
  • logo-av-bcn
  • projecte-de-lavinguda-barcelona-500x354
  • av-barcelona-av-viena_-500x354
  • av-barcelona-139-500x354