30/12/2014
El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha adjudicat, al municipi, 4 accions formatives vinculades a l’obtenció del Certificats de Professionalitat en les especialitats de Comerç i Informàtica.

Des de la Regidoria de Pla de Barris, després de fer diverses prospeccions de necessitats formatives durant el 2013, es va aconseguir la homologació de l’Aula TIC i altres espais, ubicats al Centre Polivalent de Miami Platja, com a Centre de Formació del SOC. Aquest fet va permetre sol·licitar davant d’aquest organisme, quatres cursos en la convocatòria d’ajuts de formació d’oferta adreçades prioritàriament a persones treballadores desocupades (FOAP 2014), 2 en l’especialitat de “Activitats Auxiliars de Comerç” i 2 en la de “Muntatge i reparació de Sistemes Microinformàtics”. Segons el regidor de Pla de Barris del Barri de la Florida, el Sr. Fermín Díaz, l’objectiu és que “les persones no només facin una formació que els ajudi a obtenir coneixements en un àmbit, sinó que, a més, puguin obtenir una titulació reconeguda que els faciliti la inserció al món laboral”.

Els cursos obtinguts per part del SOC tenen una duració de 270 hores en el cas d’Activitats Auxiliars de Comerç” i de 370 hores en el cas de “Muntatge i reparació de Sistemes Microinformàtics. Ambdós cursos contemplen pràctiques no laborals a empreses del sector i de la zona.

El proper 30 de desembre s’iniciarà el primer curs, en l’especialitat de “Activitats Auxiliars de Comerç”. El curs es realitzarà de dilluns a divendres de 9h a 14h i va dirigit a persones que estiguin inscrites com a demandants d’ocupació al SOC, preferentment en situació d’atur. Al finalitzar el curs, l’alumnat haurà adquirit els coneixements bàsics per realitzar activitats auxiliars de reposició i condicionament en el punt de venda i repartiment de proximitat.