• Es continua apostant per oferir formació a persones aturades majors de 45 anys, als perfils més habituals de la borsa de treball municipal, així com accions específiques per empresaris.

 

La regidoria d’Impuls Econòmic i Ocupació de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha presentat la programació formativa del 2019, corresponent al primer semestre de l’any. En concret són una desena de cursos, tallers formatius i dues master class, una de les novetats d’aquesta edició. Tot plegat per millorar la capacitació i qualificació professional de la població així com per afavorir la inserció laboral de les persones que es troben en situació d’atur.

En aquesta ocasió es continua apostant per la formació específica per a persones aturades majors de 45 anys, per tal de promoure la formació i ocupació d’aquest col·lectiu. En concret s’ha programat un curs d’ajudant/a de cuina, que tindrà lloc a l’Institut Escola d’Hoteleria de Cambrils els mesos de març i abril.

També s’han tingut en compte alguns dels principals perfils de la borsa de treball municipal per oferir cursos com el de controlador d’accés que tindrà lloc del 4 al 20 de març i capacitarà a l’alumnat a obtenir l’habilitació de la Generalitat de Catalunya, així com el d’atenció sociosanitària a persones al domicili, que tindrà lloc els mesos d’abril i maig.

Pel que fa a cursos, es tornen a programar el de manipulador d’aliments, al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, per ser un dels més demanats, en una sessió a Mont-roig i una altra a Miami Platja.

Les master class de tècniques d’aparadorisme són una de les novetats d’aquesta edició i destaquen perquè tindran lloc en aparadors de botigues reals, de Mont-roig i de Miami Platja. També el curs de fotografia destaca perquè va destinat principalment a promocionar oficis, productes o establiments i perquè inclou pràctiques en botigues reals.

En aquesta edició es mantenen els tallers dirigits a empresaris i emprenedors. Així, s’oferiran sessions formatives de dues hores de temàtiques diverses com Instagram per empreses, creació de cartes i menús i bona i mala praxi en la gestió d’aplicacions turístiques.

Tota l’oferta formativa és gratuïta

Els cursos són gratuïts i tenen les places limitades a un màxim de 25 persones. La Regidoria d’Impuls Econòmic i Ocupació es reserva el dret d’anul·lar o posposar algun dels cursos oferts si el nombre de persones inscrites és inferior a 10 alumnes.

S’imposarà una fiança a les persones que s’inscriguin als cursos, per tal de garantir la seva assistència (excepte el curs de manipulador/a d’aliments). Pel que fa als tallers formatius i les master class estan exempts de fiança. En finalitzar la formació, si s’ha assistit a un mínim del 80% de les hores del curs, l’usuari/ària podrà sol·licitar el retorn de la fiança.

A més, els alumnes que ho desitgin podran fer ús, també de forma gratuïta, de l’autobús municipal per desplaçar-se entre Mont-roig i Miami Platja i assistir a les accions formatives, prèvia sol·licitud al departament d’Impuls Econòmic.

Les inscripcions es poden fer a través de la Seu electrònica, a les oficines de l’Espai o a través del registre d’entrada de les Oficines Municipals d’Atenció a la Ciutadania.

Consulta el catàleg formatiu:

Enllaç