Alguns dels objectius són millorar la convivència al barri i inculcar hàbits més sostenibles

Les 7 agents cíviques que ha contractat l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, gràcies a una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, han començat aquest matí les tasques de sensibilització al barri de La Florida de Miami Platja.  Aquest projecte està inclòs dins l’actuació de campanyes de sensibilització ambiental del projecte del Pla de Barris.

La figura de l’agent cívica és una iniciativa pionera dins el barri i esdevé el perfil més idoni per portar a terme el desenvolupament de campanyes de sensibilització ambiental incloses dins el marc de la Llei de Barris. Tot plegat per tal de millorar la convivència al barri, aconseguir inculcar hàbits més sostenibles i reduir el nivell d’atur de les dones del barri, facilitant també la reinserció al món laboral de persones aturades de llarga durada.

Després d’un període de formació sobre aspectes com el medi ambient, la comunicació o les ordenances municipals, avui han començat a trepitjar carrer i a desenvolupar les seves tasques de contacte directe amb la ciutadania.

Les seves funcions estan distribuïdes en 4 grans blocs: residus domèstics i comercials, mobilitat, espais públics i medi ambient. Així, per exemple algunes de les accions que realitzaran són la de sensibilitzar a la població de realitzar una recollida selectiva i separar residus. Ajudaran a les persones grans i amb mobilitat reduïda a transitar amb seguretat i conscienciaran als conductors i infants de la necessitat d’extremar les mesures de precaució a les entrades i sortides de les escoles. També incidiran en mantenir el bon estat del mobiliari urbà o informaran sobre les ordenances públiques. A més atendran els dubtes, queixes i suggeriments dels ciutadans i participaran en l’organització de les campanyes de civisme. Al mateix temps, notificaran i descriuran les accions poc respectuoses detectades, sense tenir, però capacitat sancionadora.

Reducció de l’atur femení

Per a la contractació de les persones que han de desenvolupar el programa, s’ha pensat prioritàriament en les dones, el col·lectiu que pateix un percentatge d’atur i risc d’exclusió social més alt. D’aquesta manera, a més de fomentar la reincorporació de persones en situació d’atur de llarga durada del barri, s’aconsegueix reduir, encara que sigui modestament, el desequilibri que existeix entre la taxa d’atur masculina i femenina, en aquest cas, un 27% superior al municipi de Mont-roig del Camp. Les incorporacions també fomenten els objectius recollits al programa ‘Dones i Cooperativisme’ que tracta d’informar, sensibilitzar i animar al col·lectiu de dones de l’àmbit del barri de la Florida de Miami Platja, ja sigui com a emprenedores o bé com a treballadores.

El contracte és de 6 mesos a mitja jornada, 3 d’elles desenvoluparan les seves tasques al matí, 3 a la tarda i la coordinadora realitza jornada completa. La campanya de sensibilització s’allargarà fins al 28 de juny.

 

logo-soclogo-gencatministerio-de-empleo-y-ssfse_amb_lema

 

Attachments
  • img_0160-463x348