La iniciativa sorgeix del programa Treball als Barris i s’estendrà a tot el municipi

Coincidint amb el dia Mundial de l’Aigua, que es celebra el 22 de març, les agents cíviques del Pla de Barris de La Florida duran a terme una campanya informativa per tal de sensibilitzar a la població de la importància d’estalviar aigua.

La iniciativa s’ha desenvolupat a partir de les campanyes de sensibilització ambiental del programa Treball als Barris, subvencionat pel SOC i ha comptat amb la col·laboració de Nostraigua i el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.  En concret s’ha preparat un flyer informatiu que vol conscienciar sobre la importància dels petits gestos que podem fer a casa per estalviar aigua.

A partir d’aquest material, que també es distribuirà a diversos punts municipals, les agents cíviques informaran a comerços i veïns del barri, sobre aquesta campanya.

Paral·lelament, i en col·laboració amb l’escola Joan Miró, s’ha planificat una visita amb els alumnes de 3 a 6 anys durant els dies 21 i 22 de març al Centre Polivalent. Les agents cíviques els hi explicaran contes i petits relats relacionats amb l’educació ambiental i posaran especial èmfasi en la importància de fer un consum eficient de l’aigua. S’aprofitarà la visita per fer també petites activitats lúdiques relacionades amb l’aigua.

D’altra banda, una altra activitat de sensibilització ambiental que es portarà a terme els propers dies serà el programa ECOCASES. En aquesta campanya, s’entregarà un kit d’estalvi d’aigua (d’un dipòsit de recollida d’aigües pluvials, aixeta de dipòsit, airejador de dutxa i d’aixeta) a un total de 10 llars triades aleatòriament per tal d’introduir petits gestos que es tradueixin en estalvi hídric, convertir-los en quotidians i perdurables. Aquesta campanya tindrà una durada prevista de 3 mesos, en la qual les agents cíviques acompanyaran a les famílies en tot els procés i posteriorment s’analitzaran les factures rebudes.


Attachments
  • aigua2_flyer-200x500
  • aigua1_flyer-200x500