• Plàstics reciclats han servit per construir dos jardins verticals a la llar d’infants Petete
  • Els alumnes han elaborat eslògans i dibuixos per fomentar una tinença responsable dels animals de companyia

 

Les agents cíviques de sensibilització ambiental del Barri de la Florida de Miami Platja han realitzat diverses accions amb els nens i nenes dels centres educatius de l’àmbit per tal de conscienciar als més petits de diversos aspectes que afecten el medi ambient i la convivència.

La primera de les accions que han dut a terme, per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra avui dia 5 de juny, ha estat la creació de dos jardins verticals a la Llar d’Infants Petete. Per elaborar-los s’han utilitzat plàstics reciclats, coincidint que el lema d’aquest any és “Sense contaminació per plàstic”.

La Llar d’Infants Petete ha col·laborat activament amb la iniciativa que ha permès recollir prop de 250 ampolles que han portat les famílies, de les quals 80 s’han aprofitat per elaborar les jardineres i la resta s’han portat a la deixalleria.

Els nens i nenes han pogut participar en l’elaboració dels jardins verticals, que ara hauran de regar i cuidar. La iniciativa ha permès també prendre consciència de la importància de canviar els hàbits quotidians per tal de reduir la utilització de plàstics.

Tinença responsable dels animals de companyia

La segona de les accions ha estat la posada en marxa d’una campanya sobre la tinença responsable d’animals de companyia.

En col·laboració amb els centres educatius escola Joan Miró i institut Miami s’ha elaborat un fulletó informatiu i cartells. Els alumnes de l’escola Joan Miró han elaborat els dibuixos que apareixen al fulletó i els alumnes de l’institut han creat els eslògans de la campanya. Aquest material es repartirà entre els alumnes dels centres educatius, però també als equipaments municipals, veïns i comerciants del barri.

A més, les agents cíviques també han elaborat per als alumnes de la llar d’infants i per P3, P4 i P5 de l’escola Joan Miró un llibret on els pares i mares podran llegir amb els seus fills alguns consells sobre la tinença responsable i la convivència, a la vegada que els infants podran pintar-lo.

Per complementar aquesta campanya s’han programat 3 xerrades a l’escola Joan Miró. Aquestes tindran lloc avui 5 de juny i tractaran sobre l’adquisició i abandonament d’animals de companyia, la importància de la revisió anual i vacunacions dels animals i les ordenances municipals i tinença responsable.

Attachments
  • tiof6378
  • dtjz5291
  • cartell-tinenca-responsable-353x500
  • jardins-verticals_2-375x500
  • jardins-vertical_3-375x500