Tots els grups polítics de l’Ajuntament de Mont-roig s’han adherit al manifest que es fa públic cada any el 25 de novembre coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones i que enguany ha escrit la periodista de Televisió de Catalunya Ariadna Oltra. Precisament per commemorar aquest dia, l’Ajuntament de Mont-roig ha organitzat diverses activitats per tal de sensibilitzar els ciutadans del municipi i especialment els joves de la problemàtica de la violència de gènere.

Manifest en pdf per descarregar

Aquest divendres a les 18.00h a la Biblioteca Miramar de Miami Platja tindrà lloc un contacontes amb Montse Parra titulat ‘Jo vaig amb mi’. En acabar, es farà la lectura del manifest institucional. A Mont-roig, diumenge 25 de novembre a les 18h al Centre Cultural Església Vella es farà la lectura del manifest i també de poemes i narracions amb la participació de Muntsa Plana i la col·laboració dels Amics de la Poesia i de diversos joves del municipi.

D’altra banda, l’Institut Català de les Dones (ICD) ha posat en marxa la campanya de sensibilització Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor en el marc de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones del 25 de novembre de 2018. Aquesta iniciativa de sensibilització s’està divulgant a través de diaris en paper i online d’informació general i esportius, així com en xarxes socials i falques de ràdio. També compta amb cartells, fullets i xapes que es distribueixen a través dels ens locals, serveis especialitzats en atenció a les dones i equipaments culturals com biblioteques, etc. Els materials per a la campanya de sensibilització Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor han estat realitzats en col·laboració amb l’entitat experta Creación Positiva.