El projecte, inclòs dins el Pla de Barris, té un pressupost de 382.000 euros i està previst que finalitzi a finals d’any.

Aquest dilluns han començat les obres del projecte d’urbanització de la nova Plaça de les Oliveres de Miami Platja que està previst que s’acabin a finals d’any. De moment s’ha delimitat amb tanques tot el perímetre de l’actuació per començar posteriorment els treballs. Aquesta obra està inclosa dins el Pla de Barris de la Florida amb un import d’adjudicació de 382.000 que van a càrrec de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i de la Generalitat de Catalunya al 50%. L’obra l’executa la UTE formada per les empreses Auxiliar de Firmes i Carreteres SA i ACSA Obras e Infraestructuras SAU.

Aquesta obra planteja recuperar un espai amb moltes possibilitats per tal que els veïns del municipi l’utilitzin molt més del que ho feien fins ara gràcies a totes les millores que s’han incorporat al projecte i que han de convertir la nova Plaça de les Oliveres en un dels referents del lleure, el descans i la convivència amb els veïns al Barri de la Florida de Miami Platja.

Els treballs consistiran en la neteja i el desbrossament del terreny, s’efectuaran les demolicions i moviments de terres necessaris i també es realitzaran treballs de jardineria que inclouen una xarxa de reg i també una nova xarxa elèctrica. Posteriorment s’instal·larà el mobiliari urbà amb bancs, taules i banquetes tipus pic nic, aparca bicis, una font i una zona lúdica on hi haurà diversos jocs per a nens. El projecte contempla mantenir l’actual arbrat (oliveres, pins i altres espècies) però millorant la seva qualitat i estat.

En total el projecte afecta uns 6.100 metres quadrats situats entre l’Avinguda Príncep d’Espanya, el carrer dels Valls, l’Avinguda Veracruz i carrer Pintor Fortuny. Les obres tenen com a objectiu generar un nou paisatge floral canviant cromàticament al llarg de l’any per ser gaudit entre el sol i l’ombra; al mateix temps un nou espai per al pícnic i el descans gràcies a l’ombra que ofereixen els arbres situats a l’Avinguda Veracruz. Les obres també estan destinades a potenciar els usos lúdics pels més petits i per això contempla un gran sorral amb jocs. Per últim, les obres milloraran l’accessibilitat de vianants a l’àrea amb especial atenció a les persones amb mobilitat reduïda.